KEZDŐOLDAL KÖZÖSSÉGI OLDAL EGYESÜLETI OLDAL ARCHIVUM KERESÉS KAPCSOLAT
2024. július 20., szombat | 29. hét | Illés névnapja van    

Információk
Csevegő
Rendezvények
Beszámolók
Fórum
Képgaléria
Blog
Chat
Videók
DDR múzeum
Telekocsi
 
Gonda László albumába új kép került feltöltésre
AWD


 
Dresdenerheide
Frohe Weihnachten für alle! Boldog vagyok, hogy csatlakozhattam az egyesülethez. (Elég soká jutott eszembe.) Szeretnélek belemeríteni és elringatn...
Tovább>>


 
Elnökségi ülés 2023.06.14. du.17:00
Meghívó

az NDK-s Magyarok Közhasznú Egyesülete elnökségi ülésére, melynek
időpontja: 2023. június 14. (szerda) 17:00Tovább>>


 
Beszámoló a szelidi hétvégéről


Tovább>>


Beszámolók

Beszámoló a szelidi hétvégéről
Gergely Márta [kisMárti] - 2021-08-09 20:35:13

Horgászhétvégénket az idén a Szelidi tó partjára terveztük. Az előző évekhez hasonlóan kisebb létszámra számítottunk, de ahogy közeledett az idő, egyre többen lettünk, így két-három szálláshelyre is szükségünk volt.


A nagy melegben horgászni ugyan nem lehetett, de a tóban fürödni annál inkább, amit sokan élveztünk. Péntek este közös pezsgős köszöntés alkalmával többen megjegyeztük, milyen jó újra együtt lenni! Vacsoránk a Tó szálló éttermének teraszán volt,  innen gyönyörködhettünk a kilátásban, a csodás naplementében, amit sokan megörökítettek. A finom vacsora után Hajdú Józsi zenélt nekünk, mi pedig vidáman táncoltunk, önfeledten viccelődtünk.


Az egyesületi tagok szombat délelőtt egy jó hangulatú közgyűlésen vehettek részt, ahol a beszámolók megszavazása után új egyesületi tagokat köszönthettünk, köztük Nagy Ferenc Riesában dolgozott társunkat, ő mesélt az NDK-ban töltött 3 évéről, megtudhattuk tőle hogyan lett belőle üstdugó készítő. Lugosiné Romics Irén elmondta, hogy lánya, Lugosi Fruzsina is az új belépők között van, tetszik neki a közösségünk és szívesen jönne közénk. Mi örültünk neki, hogy régi NDK-s társaink ránk találtak és annak is, hogy a fiatal generációt is köszönthetjük körünkben. Fruzsinával  a szeptemberi ósszejövetelünkön találkozhatunk.


A szombat délelőtti kötött programunk után lazább délután következett, volt, aki kirándult egyet Kalocsára, volt, aki kihasználta a jó időt és fürödni ment a tó partra, volt aki a Szittyó téren nézett körül. Este ismét előkerült Hajdú Józsi szintetizátora és a házak között a bungaló előtt újra elhangzottak a régi jó dalok, melyet közösen énekelhettek a Józsi köré gyűlt társak.


Vasárnap délelőtt sajnáltuk hogy ilyen hamar eltelt a hétvége, a búcsúzkodás után autóba ültünk és elindultunk hazafelé. A visszajelzésekből látjuk hogy nem igen siettek haza egyesek, ugyanis kihasználva, hogy a környéken van még látnivaló, többen kirándultak még Ordasra, betértek Délegyházán a Sparhelt nevű étterembe egy kis hazai ízekre.


Mindannyian nagyon várjuk már a szeptemberi nagy találkozót, ahol ismét együtt lehetünk!


Zelfel István összeállítását küldjük a hétvégéről, melyet köszönünk neki.


https://drive.google.com/file/d/1To6X-jmbH_cKz-_6dhWOXlFfIAW7SKDd/view?fbclid=IwAR0-ePF3SwOz42bGaVaoYKVkv9__FKj2tf15q-ShMAbVYeKqM51ys6c4n_8" target="_blank" data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=https://drive.google.com/file/d/1To6X-jmbH_cKz-_6dhWOXlFfIAW7SKDd/view?fbclid%3DIwAR0-ePF3SwOz42bGaVaoYKVkv9__FKj2tf15q-ShMAbVYeKqM51ys6c4n_8&source=gmail&ust=1628620132316000&usg=AFQjCNHkswk8NTRQWNVaZAXcPBExBknHXQ" style="color: #0563c1;">https://drive.google.com/file/<wbr />d/1To6X-jmbH_cKz-_6dhWOXlFfIAW7SKDd/view?fbclid=IwAR0-ePF3SwOz42bGaVaoYKVkv9__FKj2tf15q-ShMAbVYeKqM51ys6c4n_8NDK-s Magyarok Közhasznú EgyesületeHozzászólások száma: 0

BEJELENTKEZÉSEmlékezzen rám!

Bejelentkezés

Regisztráció

TÁMOGATÓINK
Derik Hungária
TURUL ÉTTEREM ÉS PANZIÓ
NDK-s Kiállítás Budapest

PARTNER OLDALAK
Magyar Kulturális Egyesület Chemnitz és környéke honlapja
Magyarok Hennigsdorfban
Dolgoztál az NDK-ban?

LÁTOGATÓK AZ OLDALON
Oldalainkat 23 vendég és
0 tag böngészi


Részletes online tagok listája

KI VAN A CHATEN?
Jelenleg 1 tag van a Chat-en.
Belépek a CHAT-re

LEGÚJABB TAGJAINK

Tóth Mihály [Tóth Mihály]Bodor Ferenc [bodorferi]Nyuzo Laszlo [Ludwigsfelde]Nyúzó László [Nyúzó László]Andrejkovicsné Cseke Éva [Cseke Éva]STATISZTIKA
  NDK-s Magyarok Egyesülete Webdesign: RÉVÉSZ COMPUTER és BDS Honlapkészítés: RÉVÉSZ COMPUTER