KEZDŐOLDAL KÖZÖSSÉGI OLDAL EGYESÜLETI OLDAL ARCHIVUM KERESÉS KAPCSOLAT
2024. április 20., szombat | 16. hét | Tivadar névnapja van    

Információk
Csevegő
Rendezvények
Beszámolók
Fórum
Képgaléria
Blog
Chat
Videók
DDR múzeum
Telekocsi




 
Gonda László albumába új kép került feltöltésre
AWD


 
Dresdenerheide
Frohe Weihnachten für alle! Boldog vagyok, hogy csatlakozhattam az egyesülethez. (Elég soká jutott eszembe.) Szeretnélek belemeríteni és elringatn...
Tovább>>


 
Elnökségi ülés 2023.06.14. du.17:00
Meghívó

az NDK-s Magyarok Közhasznú Egyesülete elnökségi ülésére, melynek
időpontja: 2023. június 14. (szerda) 17:00



Tovább>>


 
Beszámoló a szelidi hétvégéről


Tovább>>


Beszámolók

Soproni színházlátogatás beszámolója
Bobák János [bovill] - 2017-11-28 18:56:02

Színházlátogatás Sopronban 

Ebben az évben az adventi előkészületeket láthattuk Sopronban, melyet összekötöttünk egy színházlátogatással is.

Örömmel láttuk, hogy sikerült megmozgatni a Sopron környékén élőket is, a hennigsdorfiak egy kisebb találkozót is tudtak szervezni maguknak.
Volt, aki már november 24-én elutazott Sopronba, egyesek ügyesen összekötötték ezt az utat egy bécsi kirándulással is. Nagy öröm volt Ausztriában élő társainkkal is találkozni, akik szintén boldogan vettek részt kis programunkon. Szállásunk Sopronban a belváros közelében lévő Civitas boutique hotelben volt, amit mindenkinek bátran ajánlhatunk.
Mint ahogy meghirdettük, szombaton 10 órakor találkoztunk a soproni vasútállomáson. Kubicsek Sándorné, Marika soproni társunk és Gács Gertrúd barátság kenyérrel fogadott minket. Egy egész kosár pogácsát hoztak nekünk, amiből jutott mindenkinek. Felváltva cipeltük a kosarat, melyen a magyar német zászló volt és a Sandmann ült a pogácsa tetején. Dankovics Ágnes egy zászlóval fogadott minket, melyet a nap folyamán aláírtunk neki. Voltak doktori aláírások is, de azért el lehet olvasni. Kovács Teodóra csak egy rövid ideig tartott velünk, de ennek is örültünk, hogy találkozhattunk vele.
Fellner Márton volt osztálytársa Szemerey Tamás, végig vezetett minket Sopron utcáin, sok érdekes dolgot tudtunk meg tőle Sopron történelméről és az ott élő emberekről. A belvárosban a forralt bor árusok meglátva kis csapatunkat, rögtön kinyitották a bódéikat, mi meg a hideg ellen védekezve, megkóstoltuk a finom boraikat.
Ebédünk a Gambrinus ház éttermében volt, ami nagyon finom volt és gyorsan kiszolgálták a csoportot. Délután 3-kor a Rejtő, a megejtő című darabot néztük meg, melyet csak a mi kedvünkért tettek szombat délutánra, egyébként ezen a napon nem lett volna előadás. 84-en vettünk részt ezen az előadáson.
Akik csak 1 napra érkeztek, azoktól az előadás végén elköszöntünk, a többiek kisebb csoportokban beszélgettek a régi szép időkről. Többen a Gyógygödörben folytatták a beszélgetést egy kiadós vacsora mellett. Nagy sikere volt a velős pirítósnak, a velővel töltött palacsintának, a töltött káposztának és a velős májnak.
Hogy mindez ne okozzon éjszaka gondot, elmentünk táncolni egy zenés helyre, melyet Kubicsek Sándorné Marika foglalt le részünkre. Marika itt is kitett magáért, ide is hozta kosárkáját, ami tele volt finomabbnál-finomabb süteményekkel. Gondoltuk a Búgó Csiga zenés helyen tudnak majd retro zenét játszani, de meg kellett állapítanunk, hogy ez nem a Joschy disco. Fiatal discos próbálkozott valamilyen számot csiholni nekünk, de csak a tuc-tuc zenét hallhattuk, amire dicséretünkre legyen mondva, mi megpróbáltunk táncolni, de nem nagyon sikerült, így éjfél körül elköszöntünk egymástól és mentünk a szálláshelyre. Marikának megköszöntük, hogy egész nap velünk tartott, hogy napokig készült a sütemények sütésével, hogy örömet okozzon nekünk. Hát sikerült! J
Maradt még látni való Sopronban, amit majd májusban igyekszünk felkeresni.
Most viszont várjuk már a december 9-re meghirdetett mikulás bulinkat, melyre eddig 60-an jelentkeztek. Reméljük, ismét találkozunk!

NDK-s Magyarok Közhasznú Egyesülete


(Gergely Márta) 



Hozzászólások száma: 0

BEJELENTKEZÉS



Emlékezzen rám!

Bejelentkezés

Regisztráció

TÁMOGATÓINK
Derik Hungária
TURUL ÉTTEREM ÉS PANZIÓ
J-ART SERVICE BUDEAPEST
NDK-s Kiállítás Budapest

PARTNER OLDALAK
Magyar Kulturális Egyesület Chemnitz és környéke honlapja
NDK-smagyarok.eu
Magyarok Hennigsdorfban
Dolgoztál az NDK-ban?

LÁTOGATÓK AZ OLDALON
Oldalainkat 10 vendég és
0 tag böngészi


Részletes online tagok listája

KI VAN A CHATEN?
Jelenleg 1 tag van a Chat-en.
Belépek a CHAT-re

LEGÚJABB TAGJAINK

Nagy Árpád Tamás [nagyárpi]



Sylvia Schumann [Sylvia]



Faragó Zoltán [Rolli]



Timár Irén [Irén]



Fettik Zoltán [fettikz]



STATISZTIKA
  NDK-s Magyarok Egyesülete Webdesign: RÉVÉSZ COMPUTER és BDS Honlapkészítés: RÉVÉSZ COMPUTER